statistica_zakazov

Аналіз звернень по розробці бізнес-планів, січень-квітень 2017

Як і всі компанії, ми ведемо статистику по клієнтах: це кількість людей, які відвідали наш сайт, кількість які звернулися і, звичайно, кількість замовлень.

Так як кількість замовлень – комерційна таємниця і є конфіденційною інформацією, то ми ділимося з вами статистикою по клієнтам, які залишили нам запит.

Чому ми це робимо?

Тому що хочемо висвітлювати інформацію про те, що в Україні є люди, готові робити бізнес тут. Ця статистика – своєрідний економічний індикатор, у якого є своє зростання і падіння, в залежності від різних факторів.

Представляємо вашій увазі статистику по запитам послуги бізнес-планування з початку 2017 року.

Як і в минулих періодах, кількість чоловіків, які звертаються за бізнес-консультаціями і розрахунками більше, ніж жінок. Але за останній час, відсоток жінок набагато зменшився. Ще в минулому році кількість які звернулися до нас було майже рівним. Зараз же за статистикою, чоловіків, готових перевірити свою ідею розрахунками, в 2 рази більше, ніж жінок.

Галузі бізнесу, в яких підприємці обмірковують свої ідеї, досить різноманітні. Але найбільше – це сектор послуг і громадського харчування. Ринок агробізнесу трохи пожвавлюється в порівнянні з минулим роком, а ось виробництво стоїть на місці – тут не багато готових ризикувати, та й ціна інвестицій в такій справі зазвичай вище.

В розділі Громадського харчування і готельного сектора в розрізі по типу закладу, то тут найбільше запитів по ресторанах. Розділ Послуги також різноманітний – це і салони краси, освіта, перевезення та доставка вантажів і багато іншого. Найбільша кількість – освітніх проектів, як для дітей, так і для дорослих. Але це й не дивно, з огляду на загальні тенденції.

Наведемо більш детально ще один сектор – агробізнес. Це один з найбільш довгоокупих секторів в економіці, але не дивлячись на це, кількість людей, які вирішили замовити бізнес-план – 18% (це трохи менше, ніж по ресторанах). Чим же підкуповує цей сектор? В аграрному секторі є можливість починати з невеликих сум наприклад, достатньо інвестицій в розмірі 10 тис. дол. для горіхового саду. По-друге, якщо взяти тепличне господарство, то на сьогоднішній день такий бізнес став менш ризикованим, при умові будівництва теплиці за сучасними технологіями.

Також можна ще зауважити, що традиційно жінки вибирають бізнеси в напрямках: краси, моди і стилю, освіти. Чоловіки віддають перевагу виробництву, установам громадського відпочинку і харчування, а також послуг пов’язаними з автомобілями: перевезення, сто, мийка.

* Інформація заснована тільки на даних нашої компанії.