Бизнес-план кофейни_coffe_house

Розроблений бізнес-план кав’ярні

Аналітики компанії Якість гарантовано провели роботи по розробці бізнес-плану кав’ярні в Києві в одному з центральних районах міста. Ініціатор бізнес-плану звернувся до нас, так як був максимально зацікавлений в достовірних результатах, бо планує інвестувати власні гроші. Тому до розробки бізнес-плану кав’ярні ми підійшли з усією відповідальністю, критичністю і враховували кожну дрібницю.

Для розробки бізнес-плану були проведені різні маркетингові дослідження, а також виїзд на місцевість і аналіз конкурентів. Цілями маркетингового дослідження кварталу, в якому планується відкриття кав’ярні, стали:

  • аналіз вже наявних закладів в цьому мікрорайоні;
  • виявлення основних конкурентів для запланованої кав’ярні;
  • аналіз цільової аудиторії подібних закладів і створення образу «клієнта»;
  • аналіз цін на напої та десерти закладів-конкурентів;
  • аналіз асортименту продукції в кав’ярнях досліджуваного кварталу;
  • аналіз відвідуваності подібних закладів;
  • аналіз запланованого місця розташування кав’ярні: зручність пошуку кав’ярні, оглядовість вивіски з дороги і ін.

Ініціатор проекту планує відкриття кав’ярні в одному з центральних районах Києва. Площа планованої кав’ярні – 70 кв.м. Асортимент передбачає різні кавові напої та десерти. Ціни будуть на середньому рівні, а середній чек буде близько 80 грн. (Напій + десерт).

Інтер’єр кав’ярні буде в сучасному стилі, розрахований на молоду аудиторію, яка приходить не тільки поспілкуватися в кафе, але і пару годин провести за роботою або переговорами. Для відкриття кав’ярні планується підібрати приміщення з великими фасадними вікнами, а також зробити вивіску з цінами і асортиментом.

Для обслуговуючого персоналу в бізнес-плані врахована спецформа, яка буде розроблена в поєднанні із загальним дизайнерським рішенням інтер’єру. Кава буде закуповувати ся хорошої якості, кілька видів, щоб залучити постійних клієнтів. А десерти будуть власного виробництва.

У спільній роботі з баристою і кухарем-кондитером розроблено меню і ціни для кав’ярні. Ціни були розраховані виходячи з рентабельності напою і кав’ярні, а також з урахуванням середнього чека в кав’ярнях мікрорайону.

Основою для розрахунку бізнес-плану кав’ярні стала інформація, яка була сформована з проведених маркетингових досліджень, також отриманими консультаціями від фахівців ринку. Базою для розрахунку кеш-фло кав’ярні стали:

  1. Кількість посадочних місць, які можуть зі зручностями розташуватися в залі кав’ярні;
  2. Розрахунок відвідуваності закладу;
  3. Розрахунок середнього часу відвідин 1 клієнтом;
  4. Витрати на ремонт приміщення;
  5. Ціни та перелік необхідної техніки та обладнання;
  6. Розрахунок середнього чека.

В результаті роботи бізнес-план кав’ярні в центрі Києва був опрацьований детально. В результаті проведено і складено:

  • Аналіз ринку та аналіз конкурентів. Зроблено висновки і складено SWOT-аналіз;
  • Маркетинговий план проекту. Зроблено прогнозний план відвідування кав’ярні, який враховує сезонність;
  • Організаційний план проекту. Визначено першочергові завдання. Сформовано план найму співробітників, їх кваліфікація і посадові інструкції. Розраховані витрати на оплату праці;
  • Розраховані інвестиційний план і фінансовий план проекту. Сформовано перелік первинних інвестицій, який включає: оренду приміщення, вартість ремонтних робіт, покупка меблів і обладнання, закупівля кави, а також витрати на маркетинг і рекламу і оборотні кошти для кав’ярні до моменту виходу в точку беззбитковості. Наведено дані по доходах і збитків проекту;
  • Аналіз ефективності проекту зміг наочно показати окупність інвестицій і прибутковість цих вкладень;
  • Описано ризики та шляхи їх мінімізації.

Бізнес-план інвестиційного проекту був підготовлений відповідно до стандартів UNIDO, але враховував проведення більш глибокого аналізу ринку.

Дотримуючись, правил конфіденційності, ми не можемо розголошувати подробиць цього бізнес-плану, а також висновки за результатами розрахунків. Але, дана інформація мала значний вплив на прийняття рішень інвестором по відкриттю кав’ярні.